Exfoliácia (peeling) pleti

Prečo, ako často a čím pleť exfoliovať ?

Základnou funkciou kože, ako najväčšieho orgánu ľudského tela je ochrana celého organizmu. Chráni nás pred vonkajším prostredím, zúčastňuje sa na dýchaní, reguluje telesnú teplotu, vylučuje vodu. Jej plocha je približne 1,6 m2 u dospelého človeka.

Pokožka je veľmi tenká vrstva kože, ktorá sa neustále obnovuje bunkovým delením v zárodočnej (bazálnej) vrstve buniek na hranici pokožky a zamše (hlbšia kožná vrstva).  Je zložená z niekoľkých vrstiev buniek, výstelky (epitelu). Bunky postupujú od spodnej vrstvy k povrchu, kde sa odlučujú. Pokožka neobsahuje cievy. Jej výživa prebieha z krvi z hlbších vrstiev a cirkuláciou miazgy (lymfy) v medzibunkových priestoroch.

Najvrchnejšia vrstva pokožky tzv. rohová vrstva je vlastne navrstvenie zvyškov pôvodných buniek, ktoré sa postupne celkom z povrchu odlučujú a pod ňou sa tvorí nová vrstva pokožky.       

Ako rýchlo sa obnovuje pokožka ? 

Proces obnovy pokožky súvisí s vekom. U dieťaťa  sa obnoví celá vrstva epidermy do 7 dní, v puberte trvá obnova približne 14 dní a od 35 roku to trvá takmer celý mesiac.  

Čo  ovplyvňuje proces obnovy pokožky ?

  • spánok – koža sa regeneruje počas spánku ako jeden z posledných orgánov. Ak spíte aspoň 7 – 8 hodín koža sa dokáže zregenerovať na 100% ak je však spánkový režim nepravidelný alebo máte spánkový deficit, tak ide na rezervu a regeneruje sa iba na 20 – 30%. 
  • ochrana pleti pred UV lúčmi – dokáže sa zregenerovať, ale nezabúda. Spálenie počas leta podporuje predčasný vznik vrások, pigmentové škvrny, prípadne až vznik melanómu. Ochranný UV faktor by nemal chýbať ani vo Vašich  pleťových krémov – odporúčame  minimálne SPF 30 (napríklad Daily Radiance Vitamin C ).
  • strava – problémy s akné v dospelosti, majú nielen hormonálnu príčinu,  ale často súvisia aj s konzumáciou nevhodnej, často jednostrannej stravy a s kvalitou nášho črevného mikrobiómu. Zamyslieť by sme sa preto mali nad príčinou, ktorá často súvisí s prebiehajúcim vnútorným zápalom. Keďže sa obnova kože spomaľuje, v maze sa množia baktérie, ktoré síce zdravá koža dokáže zvládnuť, ale keď je jej funkcia narušená, či už vplyvom zlej životosprávy, alebo nedostatkom spánku či vplyvom stresu, nestačí to zvládať čo sa prejaví zanesením pleti, či  vznikom akné. Zo stravy by ste mali vynechať všetky dráždivé potraviny čo je však u každého človeka individuálne. Identifikovať potraviny, ktoré telo zaťažujú vám pomôže test potravinovej intolerancie.
  • pravidelná exfoliácia – je nevyhnutná vzhľadom na pomalšie tempo obnovy pokožky. Ak je totiž na tvári je príliš veľká vrstva odumretej kože, nepomôžu vám ani najdrahšie séra a krémy. Bez pravidelnej exfoliácie bude pleť šupinatá, má nezdravý našedlý odtieň, ľahko je náchylná na nečistoty čím sa môže zhoršiť akné a môžu rýchlo pribúdať vrásky. Exfoliovať pokožku  odporúčame pravidelne doma – mechanickými exfoliantmi  a podľa individuálnej potreby aspoň raz do mesiaca profesionálnou chemickou exfoliáciou, ktorá patrí do rúk skúseného odborníka. 
Mechanickú exfoliáciu pleti hravo zvládnete aj doma …

Pre domácu, mechanickú exfoliáciu pokožky odporúčame produkty Medik8, ktoré si môžete objednať u nás v e-shope alebo zakúpiť priamo v salóne:

Výborné exfoliačné produkty pre domácu starostlivosť ponúka aj značka Dermalogica, ktorá spája vedecké poznatky s prírodou a aktívne zlepšuje zdravie pleti.  Produkty značky Dermalogica si môžete vyskúšať a zakúpiť v našom salóne:

  • jedinečný a neprekonateľný exfoliačný prášok Daily microfoliant na báze ryžových enzýmov zanechá okamžite Vašu pleť hladšiu a žiarivejšiu. Poradí si aj s nepravidelnou pigmentáciou a je vhodný pre všetky typy pleti vrátane citlivej.
  • nečistoty z ovzdušia, ktoré spôsobujú starnutie pleti efektívne odstráni práškový exfoliant Daily superfoliant.  Je vhodný pre normálnu až zrelú pleť či predčasné starnutie. Exfoliant sa aktivuje pri kontakte s vodou, kedy dochádza k uvoľneniu trojice účinných enzýmov, exfoliačných alfa-hydroxykyselín a čistiacej technológie. Aktívne uhlie binchotan hĺbkovo prečisťuje pleť, absorbuje toxiny, ktoré prenikli z ovzdušia do hĺbky pórov. Niacinamid, červené riasy a extrakt z plodu kríka Tara pleť chránia pred vonkajším vplyvmi znečisteného prostredia.  
  • čistiace mlieko Skin resurfacing cleanser je čistiaci prípravok s dvojitým účinkom odporúčaný pre zrelú a predčasne starnúcu pleť. Obsahuje kyselinu mliečnu, ktorá pleť hydratuje, čistí a urýchľuje obnovu pleťových buniek. Používanie tohto produktu skvele pripraví pleť pre maximálne vstrebanie ďalších aktívnych látok podporných produktov  z rady AGE smart
  • rozjasňujúci a zjemňujúci čistiaci prípravok Glycolic cleanser obnovuje unavený a nerovnomerný tón pleti a pomáha odstrániť usadeniny spôsobené faktormi prostredia. Kľúčovou zložkou je kyselina glykolová, ktorá urýchľuje proces exfoliácie pokožky
  • hydratačná a exfoliačná 5 minútová maska Hydro masque exfoliant  je najlepšou variantou exfoliácie pre suchú a citlivú pleť
Pleť po exfoliácii je zbavená nánosov odumretých buniek a je na dotyk hladšia, jemnejšia a žiarivejšia …

Ako často pleť exfoliovať ?

Ak začínate s novým kozmetickým produktom pre domácu exfoliáciu aplikujte 1x týždenne a postupne zvyšujte frekvenciu. Zrelšia pleť môže mať na exfoliáciu vyššiu toleranciu, preto môžete začať aplikovať aj  2-3 týždenne. Pri citlivej pleti treba zvýšiť opatrnosť, na začiatku odporúčame aplikovať maximálne 1x týždenne.

Frekvenciu chemickej exfoliácie, ktorá patrí do rúk odborníka, odporučíme po dôkladnej analýze vašej pleti.  

V našom salóne Oxyland ponúkame niekoľko exfoliačných ošetrení v závislosti od typu pleti, veku a ročného obdobia:

  • Peeling novej generácie BioRePeelCl3 – má na pleť podobné vyhladzujúce účinky ako botulotoxín vďaka Gamma aminomaslovej kyseline. Nie je fotosenzitívny, vhodné pre celoročnú aplikáciu, pretože nevytvára pigmentové škvrny. Biorepeel stimuluje tvorbu kolagénu a elastínu, podporuje tvorbu kyseliny hylaurónovej a bunkový proces, pôsobí ako antioxidant, vyhladzuje jemné vrásky.
  • PRX – T33 peelingové ošetrenie – je vhodné pre všetky vekové kategórie hlavne pri problematickej pleti (pigmentové škvrny, seboroická dermatitída, jazvy po akné, hyperpigmentácia pokožky, strie, atrofické jazvy) a starnúcej pleti. Vhodná pre celoročnú aplikáciu – nevytvára pigmentové škvrny.
  • Retinolový peeling Retipeel – je fotosenzitívny (vhodný v mesiacoch september – apríl), vyhladzuje jemné vrásky, zmierňuje prejavy akné a jeho následky, spevňuje pokožku, odstraňuje pigmentové škvrny a zjednocuje farebný odtieň pleti. Podporuje tvorbu kolagénu, pleť hydratuje a dodáva objem. 
BioRePeelCl3 je peeling vhodný pre celoročnú aplikáciu

Ak potrebujete poradiť neváhajte nás kontaktovať – kontaktným formulárom na spodnej lište, cez Facebook, telefonicky 0949 126 295 alebo e-mailom info@oxyland.sk

Previous

Peeling novej generácie BioRePeelCl3

Enzymoterapia – to pravé pre ochabnutú pokožku

Next
Item added to cart.
0 items - 0.00
error: Content is protected !!